perjantai 20. marraskuuta 2015

uusiutuma, hoitoja sekä pientä vitutusta

Heipä hei kaikki lukijat ! Tämä blogin kirjoittaminen on jääny vähäsen sivuun, sillä ei ole mielenkiintoa sekä aikaa oikein kirjoitella. Paitsi nyt, sillä makoilen tällä hetkellä vitutuskäyrä korkeimmillaan hyvinkään sairaalassa, joten päätin hiukan kertoa mistä kaikki on saanut alkunsa.

Tämä viheliäinen syöpä on jälleen kerran uusinut, tällä kertaa uusiminen on tapahtunut keuhkopussiin. Edelliset keuhkokuvat jotka olivat joskus lokakuun alkupuolella, tehtiin pieni havainto. Keuhkopussista löydettiin uusiutuma, taino tällöin puhuteltiin vielä varjostumasta. Pyydettiin lisätutkimuksia eli TT-kuvia joissa tämä asia varmennettiin syövän uusiutumaksi.

20.10.2015 Syöpälääkäri soitti minulle ja kertoi tästä uusiutumasta hieman lisätietoa, sekä tietoa tulevista hoidoista. Elikkäs tuttuun tapaan sytostaattihoitoja, samantapainen jakso kuin viimeksi v.2012-2013 eli pitkä ja raskas kuuri edessä. Lisäksi tähän sytostaattihoitoon on tulossa tämä kantasolusiirto(?) jonka pitäisi kattaa tämä kokonaisuus loppuun. Ensimmäinen käyntimme meilahdessa tämän tiedon jälkeen oli alustava suunnitelma aloittaa hoidot heti, mutta mentyämme osastolle mikään ei ollut valmiina hoitojen aloittamiseksi vaan he rupesivat sitä suunnittelemaan vasta silloin, ja he tulivat siihen tulokseen että laskimoportti on asennettava. Minäkun olen yrittänyt välttää aina kaikkea ylimäärästä leikkaushommelia, mutta nyt vain on pakko!
Portti asennettuna


Laskimoportti asennettiin kirurgisella sairaalalla Marraskuun alkupuolella, se oli joku Maanantai päivä. Leikkaus tehtiin paikallispuudutuksella ja kaikki meni hyvin. Operaatio ei ollut kovin pitkä ja kotiutuminenkin tapahtui yllättävän nopeasti. Menimme aamulla klo. 7.30 paikan päälle, jolloin heti ohjasivat minut vaihtamaan sairaalakuteet, josta suunnattiin suoraan leikkaussaliin. Miksi leikkaussalit on aina kylmiä? Vai tuntuuko se vaan siltä? Ei hätää, tulee mukava olo kun he laittavat lämpimiä pyyhkeitä ylleni jotta ei värisyttäisi. Vahvat lääkkeet suonen kautta kunnes minut valtaa lämmin, rentouttava ja jokseenkin hassu olo :) Leikkaus voidaan siis aloittaa. ja leikkaushan tehtiin paikallispuudutuksella mikä minua hirvitti ajatuksena, mutta todellisuudessa sepä ei niitten lääkkeitten ansiosta paljoa kutkuttanut. Joten helppo nakki! Leikkauksen jälkeen otettiin vielä röntgenkuvat ja katsottiin että portti on hyvin paikallaan ja olinkin jo vapaa lähtemään kotiin noin puolenpäivän tienoilla.

Kotona päivän toipumisen jälkeen tuli Keskiviikko ja ensimmäiset hoidot aloitettiin. Ensimmäinen hoito oli kaksi päiväinen hoito johon sisältyi tämä hiukset vievä myrkky sekä kaikki muut. Ja voin sanoa että hoidot olivat yhtä kuvottavia kuin aina ennenkin ja kotiinpääsyä odoteltiin kuin kuuta nousevaa. Samoja vanhoja tuttuja hoitajiakin paikalla oli ja ainakin osa heistä minut tunnisti. Samat rutiinit vessassa käynnin kanssa eli tämä yököttävä pissan mittaaminen sekä ph-arvojen seuraaminen..HYI.. Vaan hoito oli lyhyt ja ytimekäs pääsin jo seuraavana päivänä kotiin!
Hoidoista toipuminen oli ihan samanlaista rutiinia kunhan vaan kaikki seikat muistui mieleeni, Ainoa poikkeama tässä oli se että minulla on ajokortti ja liikkuminen on paljon vapaampaa, eikä nämä hoidot minua millään tavalla ajeluni suhteen pysäyttäneet ! Ennenkun kuultiin mitä minulla oli edessä ostin itselleni uuden auton, ja nyt pelkään että joudun siitä luopumaan jos ei rahat riitä sitä pitämään, sillä on sen verran kallis auto! Täytyy vain toivoa että kaikki menee hyvin loppuun asti ja auto pysyy ehjänä että riittää varat. ;)
Sitten tietenkin erityismainintana toipumiseni aikana minusta tuli eno!! isosiskoni synnytti 11.11. pienen pojan maailmaan!!! :) <3

Enon pikkunen
Vartin tiputus oli viikko hoitojen aloittamisesta eli tässä tapauksessa seuraavan viikon keskiviikkona, jolloin otettiin lisäksi myös verikokeet. Tämä pikkutiputus oli todella helppo eikä meillä kulunut aikaa kuin 3-4 tuntia kun odoteltiin labrat, valmisteltiin, tiputeltiin ja suunniteltiin jatkoja. Labratuloksissa oli jotain yllättävää! Normaalisti tässä vaiheessa toipumistani veriarvot olisivat laskeneet alaspäin sen verran että infektioriski olisi jo huomattava, mutta veriarvoni olivat jostain syystä ihan normaalit ja tätähän me ihmeteltiin että mitä olen tehnyt mukamas toisin, koska olen elänyt ihan täysin normaalisti niinkuin aina ennenkin?

BMW 530D Touring vm.04

No vaan eipä siinä mitään, 4 päivää siitä eteenpäin koitti sunnuntai jolloin veriarvoni olivat laskeneet ja kuumeeni noussut eli tämähän tietää sitä että suuntana on hyvinkään päivystys hyvinkin nopeasti! Hyvinkään päivystyksessä aloitettiin antibiootti tiputukset ja minut siirrettiin eristyksiin jossa makoilin nyt tähän päivään asti eli perjantaihin.

Huomatkaa kuinka hiukseni ovat pudonneet ;)


Tänään aamulla lääkäri tuli ilmoittamaan veriarvoni olevan kunnossa ja crp hyvin laskussa joten pääsisin tänään kotiin kunhan otetaan lisäksi vielä sydänkäyrätutkimukset. Tässä vaiheessaa ilmoitin jo äitilleni että voi lähteä tulemaan että pääsen kotiin! Sydänkäyrän kävivät ottamassa jonka jälkeen lääkäri ilmoitti käyrissä olevan jotain pientä heittoa, että antibiootit on vaihdettava (Suun kautta otettavat) eli ei tässä auta kun odotella taas hetkinen. Antibiootit vaihdettu ja hoitaja tuli irroittamaan porttiin asennetun neulan, jonka jälkeen tämä vitutuskäyrän nousemisen syy selvisi. Koko tämän viikon ajan tuo leikkaushaava on muhinut kaikkien niiden siteitten ja kalvojen ja teippien ym. alla, kun olen hikoillut kuumeen ansiosta niin onko tämä nyt ihmeellistä että tuo leikkaushaava on tulehtunut. ensin kävi osastolääkäri sitä tutkimassa, sen jälkeen ylilääkäri ja sen jälkeen vielä kirurgi ja hetken tuumailtuaan he tulivat siihen tulokseen että portti on leikattava pois! ETTÄ MITÄ ETTÄ?

Minäkun olin jo kotiin menossa viikonloppua viettämään niin tämä kaikki kääntyikin nurinperin. Eli siis tuo laskimoportti leikataan vielä tänään minulta pois ja joudun jäämään viikonlopuksi vielä seurattavaksi.. Voinko siis sanoa että viikonloppu pilalla, vaan noh.. tilanteelle nyt ei vaan voi minkään joten tämän kanssa on vaan mentävä!

Tässä nyt päällisin puolin tietoa mitä minulle kuuluu, ja yritän toki vähän taas piristyä tämän hoidon aikana jos saisin kirjoiteltua enemmänkin :)

Terveiset epeliltä!!!


6 kommenttia:

 1. Moi!

  Kiva, kun oot jaksanut kirjoitella kuulumisias. Jotenki nous omatki tunteet pintaan ja tuli niin elävästi mieleen aika, kun itekin niis hoidois oli :(. Osaan kuvitella miltä susta tuntuu, ku tulee tollasia takapakkeja...varmasti ottaa päähän. Muistan, ku itekki pelkäsin tota laskimoportin laittoa, vaik sit se olikin aika pieni toimenpide loppujen lopuks...mut asioista mitä ei tiedä etukäteen, niin kyl se vaan jännittää. Tosi ikävä juttu, ett se on nyt tulehtunu sulla :(. Onneks teil on ilosiakin tapahtumia perheessä....paljon onnea sun siskolle poikavauvasta ja sinulle enoksi tulemisesta :). Meillä oli just viikonloppuna minun vanhempi poikani perheensä kanssa. Jonnen lapset on Alisa 2v ja Topias 7kk...kyllä niitä on ilo katsella ja niiden kanssa touhuilla :). Täällä Imatralla satelee hiljakseen lunta, kun katson ikkunasta. Mä toivon sulle paljon voimia ja tsemppiä hoitoihin!!! Toivon, ett kaikki menee hyvin ja tulisit vihdoin kokonaan terveeksi ja voisit elää normaalia nuoren elämää. Kirjottelehan taas, kun jakselet kuulumisias!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo hoidot muistaa kyllä varmasti ja ne pysyy ikuisesti mielessä, ovat sen verran karmivia ! Itekkin pelkäsin tota laskimoporttia ja oisin vältelly sitä viimeseen asti mutta tämä kai oli se viimeinen hetki kun eivät suostu enää suoneen antamaan..mutta kiitoksia :) nää on näitä isoja asioita jotka jaksaa piristää kaikesta muusta huolimatta :) vaan kyllä tämä kaikki iloksi muuttuu ja syöpähän selätetään ;)

   Poista
 2. Tsemppiä kovasti! Ja onnea enolle :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Hei Mayflower ! Minä olen taas unohtanut koko blogin kun läppärini on rikki.. mutta mitäkö kuuluu, kiitos hyvää pötköttelen tällä hetkellä meilahdessa infektiohoidossa mikä on parantumaan päin :) Muutoin hoidot onkin mennyt loistavasti ja muilta infektioilta on vältytty eli olen saanut hoitovälit olla kotosalla kaikessa rauhassa :) Tässä on minulla edessä nyt kantasolujenkeruuta mikä hoidetaan tässä lähipäivinä, ja siihen lisäksi se kuukauden intensiivihoito josta seuraavassa tekstissä kerron kunhan saan itseäni niskasta kiinni !

   Poista